Иво Маринов остава зам. икономически министър

Иво Маринов остава зам. икономически министър
Иво Маринов остава заместник-министър в МИЕТ с ресор туризъм, но при най-малката грешка ще бъде отстранен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Иво Маринов ще остане зам.-министър с ресор туризъм в оставка, но при първия проблем ще бъде отстранен, обяви служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, цитиран от Дарик.

Василев обясни, че са проведени продължителни разговори с представители на туристическия бранш и не е достигнат консенсус кой да замени Маринов.

Затова е взето решение той да остане на поста си и да продължи да изпълнява задачите си, обяви министърът при представянето на своя екип в петък.

„При най-малката грешка Иво Маринов ще напусне поста си, а на негово място ще назнача кандидат, който аз съм преценил“, предупреди обаче икономическият министър.

Асен Василев съобщи, че Ирена Младенова ще бъде зам.-министър с ресор европейски програми, инвестиции и предприемачество.

Виолета Лорер получава ресор икономика и малки и средни предприятия, а Божан Стоянов ще отговаря за енергетиката.

Василев определи ситуацията във ВМЗ - Сопот, където хората отново не получават пари, като притеснителна, но съобщи, че се подготвя споразумение за кредит с Корпоративна търговска банка.

Василев допълни, че в момента се сформират работни групи с участието на туристическия бранш, които да обсъдят Закона за туризма и да постигнат консенсус за наредбите към него.

Зам.-министър Иво Маринов подаде оставка миналия четвъртък и тя бе приета.

Оставката на Маринов беше поискана от Асен Василев още през първия ден като беше обявено, че ще има друг на тази длъжност.

Представители на туристическия бранш веднага реагираха остро и дори заплашиха, че ще вдигнат национален протест, ако Маринов не бъде върнат на поста.

Междувременно на важната за България международна туристическа борса в Москва беше изпратен да представлява държавата директор на дирекция.

В сряда премиерът издаде заповед за назначаването на всички заместник-министри, за които това не беше направено до момента и сред посочените имена в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не беше това на Иво Маринов.

#Асен Василев #Иво Маринов #туризъм #Ирена Младенова #Виолета Лорер #Божан Стоянов #ВМЗ-Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »