Прокуратурата разследва нови измами в „Мини Марица-rзток“

Прокуратурата разследва нови измами в „Мини Марица-rзток“
Едното производство е започнало преди дни, а другото е образувано в началото на февруари, като и в двете се касае за ощетяване на дружеството в особено големи размери, съобщи Тачев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувала две нови досъдебни производства срещу неизвестен извършител за измами в „Мини Марица-изток“, съобщи окръжният прокурор Константин Тачев.

Едното производство е започнало преди дни, а другото е образувано в началото на февруари, като и в двете се касае за ощетяване на дружеството в особено големи размери за над 150 хил. лв. чрез измами в обществените поръчки, уточниха от прокуратурата, съобщава БГНЕС.

„Едното дело сме си позволили да го образуваме дори без проверка на полицията, по материали от одита на Български енегриен холдинг“, обясни Тачев и добави, че става въпрос за сделки през 2010 г.

Константин Тачев информира, че все още не са приключени три досъдебни производства.

Първото е срещу задържаните по операция „Превозвачите“.

„В момента се разследва, има назначени експертизи и се чака приключването им“, разясни окръжният прокурор.

Не е приключило и разследването срещу група, източваща ДДС от Дългопол, които бяха задържани заради обвинение, че чрез различни фирми са нанесли щети за близо 500 хил. лв. на ТЕЦ „Марица-изток 2“ през 2010 г.

Третото производство, предадено на районна прокуратура Гълъбово, е от 2006 г. и е за замърсяване на околната среда срещу ТЕЦ „Брикел“ и ТЕЦ „Енел“, сега „Контур Глобал“, заради липсата на сероочистки по онова време.

#измами #досъдебно производство #Мини Марица-изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници