Стоичков е готов да води студентските съвети

Стоичков е готов да води студентските съвети
Ще дойда в събота, ако вие бъдете честни, говорите истината и гледате хората в очите, каза на студентите Стоичков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Стоичков приема предложението на националното представителство на студентските съвети, съобщи Дарик радио. Той обаче има условие да не се злоупотребява с името му и гаранция, че то няма да бъде опетнено.

„Според нас е редно гражданите и гражданското общество да бъдат обединени зад фигури водачи, лидери, които неведнъж са обединявали нацията“, заяви при представянето си пред спортната легенда Ангел Георгиев, лидер на националното представителство на студентските съвети. „Затова ние сме днес тук, при вас, за да ви питаме можете ли вие да бъдете наш гарант и нашето знаме по пътя, който сме поели към гражданското обединение“, обърна се още Георгиев и предложи събиране в събота в зала „Армеец“.

„Ще дойда в събота, ако вие бъдете честни, говорите истината и гледате хората в очите, бих си дал съгласието да бъда с вас. Но не искам никой да цапа моето име. Достатъчно го оцапаха и се опитват да го цапат“, категоричен беше Стоичков. „Вие като млади хора, които тепърва ще тръгвате напред, ако вие поемете такъв жест към мен, че ще бъдете честни, както аз се боря с всичко, което става покрай мен, въобще не ме интересува правителство, нито никой, аз съм безпартиен. Щом хората са недоволни, щом протестират, значи има защо. Мисля, че е крайно време хората да им кажат „Стоп“, заяви Стоичков.

Вчера студенти от различни университети се събраха и изразиха исканията си за реформи в политиките спрямо младите хора. Те се обявиха за нов закон за висшето образование, промяна в таксите за обучение, повече възможности за реализация на пазара на труда у нас. Лидерът на националното представителство на студентските съвети призова за обединение на студенти и граждани, с цел търсене на форма за гражданско участие в управлението на страната.

#Христо Стоичков #Ангел Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници