Съдът отново оправда Николай Цонев

Съдът отново оправда Николай Цонев
Цонев е оправдан по делото за злоупотреба със служебно положение, във връзка със закупуване на машина за изграждане на метални конструкции. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски апелативен съд оправда бившия министър на отбраната Николай Цонев.

Цонев е оправдан по делото за злоупотреба със служебно положение във връзка със закупуване на машина за изграждане на метални конструкции, съобщиха от пресцентъра на съда.

Цонев беше обвинен в това, че е нанесъл сериозни финансови вреди на армията. Срещу него се водеха общо четири дела. През 2012 година Николай Цонев бе окончателно оправдан от Върховния касационен съд по други две дела. На 1 юни 2012 г. Върховният касационен съд го оправда по обвинение за длъжностни престъпления от преди 10 години, когато е оглавявал доставките за военните. Бившият военен министър бе обвинен за договори, сключени през 1999 година за разнообразни доставки - консерви „Русенско варено“, свинско месо, резервни части за камиони и автобуси „Чавдар“, двигатели за „Шкода“ и авиотехника.

Две седмици по-късно, върховните магистрати оправдаха Цонев и по второто дело за длъжностно престъпление, по което бе обвинен, че като министър на отбраната, упражняващ правата на едноличен собственик на дружеството „Терем“, се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.

Срещу него се водеше и дело за даване на подкуп, по което Цонев също беше оправдан.

#Софийски апелативен съд #Николай Цонев #Върховният касационен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници