НСИ може да брои гласовете, според Иван Костов

НСИ може да брои гласовете, според Иван Костов
Иван Костов и Мартин Димитров са предложили на премиера мерки срещу купуването на избиратели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният статистически институт (НСИ) може да свърши работата по броенето на гласовете на изборите. Това каза на пресконференция в Министерския съвет съпредседателят на парламентарната група на Синята коалиция в 41-вото Народно събрание Иван Костов след среща с премиера Марин Райков, предаде „Фокус“.

„Вълнува ни много честността на изборите. На срещата предложихме три конкретни мерки. Първата е „Информационно обслужване“ да остане извън конкурса за броенето на гласовете на изборите. НСИ може да извърши тази работа, като участва в търга.

Втората мярка е софтуерът на броенето на бюлетините да бъде публичен продукт, като се качи на страницата на ЦИК.

Третата мярка е - протоколите да са качени в режим он-лайн в интернет, така че да могат участниците в комисиите да сверяват данните“, посочи Костов. Според него, ако тези мерки се реализират, служебният кабинет ще докаже, че провежда честни избори.

Иван Костов и Мартин Димитров са предложили и мерки срещу купуването на избиратели. Според тях директорите на Областните дирекции на МВР в страната трябва да проведат срещи с всички партии, чиито представители ще провеждат изборите.

#Иван Костов #Марин Райков #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници