Едва 4613 българи искат да работят във Великобритания

Едва 4613 българи искат да работят във Великобритания
Резултатите от официалното проучване бяха съобщени от министъра на общностите Ерик Пикълс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Огласени за първи път данни на британските власти показват, че едва 4613 българи и 8155 румънци са готови да пристигнат във Великобритания в началото на  2014 г., след като паднат трудовите ограничения за тях, съобщава „24 часа“.

Резултатите от официалното проучване бяха съобщени от министъра на общностите Ерик Пикълс.

Той обаче призна, че проучването е отпреди 18 месеца и е било поръчано от предишното лейбъристко правителство. Макар данните да са публикувани на сайта на ръководеното от Пикълс ведомство, той обясни, че им няма пълно доверие.

Според него никой не знае точно с колко ще се увеличи имигрантският наплив, след като паднат трудовите ограничения, но задачата на правителството е да не позволи фактори като здравни услуги, общински жилища и други облаги да привлекат допълнително граждани от двете страни.

Според британските издания споменатите от Пикълс числа поставят под съмнение раздухваните от Партията на независимостта страхове от наплив от българи и румънци. Лидерът Найджъл Фарадж твърди, че между 350 000 и 400 000 граждани на двете страни ще се заселят във Великобритания. В средите на управляващата Консервативна партия се говори за 270 000 души.

Британци настояват премиера Дейвид Камерън да спре задаващото се нахлуване на български и румънски работници във Великобритания, съобщи в. „Дейли стар“ на 16 март.

Изданието посочва, че електронната петиция с искане източноевропейците да бъдат спрени събира по 1000 подписа на час.

От британското посолство в София коментираха, че поданиците на кралицата са свободни да изразяват мнението си по всички политически и социални въпроси.

#българи #румънци #Великобритания #Дейвид Камерън #Ерик Пикълс #лейбъристи #имигранти #трудов пазар #Консервативна партия #източноевропейци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"