Шеф на списание бил готов да се запали

Шеф на списание бил готов да се запали
Директорът на списание "Нато и България" Веселин Василев заплаши, че ще се самозапали пред президентството в края на месеца, ако не се осигурят средства за излизане на изданието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на списание „НАТО и България" Веселин Василев заплаши, че ще се самозапали пред президентството на 29 март, ако до тогава не се осигурят средства за излизане на изданието, съобщава „Фокус".

На пресконференция на ГЕРБ, Василев обясни, че в края на март поради липса на средства девет журналисти ще останат без работа.

„На 1 февруари отправих писма до всички институции – парламент, президентство, Министерски съвет, МВР, Министерство на отбраната, Министерство на финансите", каза Василев и уточни, че е получил отговор само от администрацията на президента.

От там му отговорили, че списанието предлага качествени материали, но нямат достатъчно средства да подпомогнат неговото издаване.

„Може ли ГЕРБ с институциите, които досега управляваше, да направят така, че да не уволняваме тези журналисти и пред целия свят да има едно издание, което да поеме честването на 10-годишнината от членството на България в НАТО", запита Василев.

„На 29 март, ако няма средства за списанието, ще се самозапаля пред президентството с единия договор за присъединяване в НАТО и другия договор – за присъединяване към Европейския съюз", заплаши той.

„Това не е въпрос към нас. Това е въпрос към служебното правителство", отговори Димитър Главчев от ГЕРБ.

#Васил Василев #президентство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »