Служебният министър на икономиката обеща дългосрочна стратегия за туризма

Служебният министър на икономиката обеща дългосрочна стратегия за туризма
A A+ A++ A

Служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и представители на туристическия бранш се договориха обществена комисия да изработи дългосрочна стратегия за развитие на туризма.

В комисията влизат представители на туристическия бизнес и ще бъде подкрепяна от Министерството на икономиката енергетиката и туризма, съобщи БНР.

„Приоритетите са наредбите за категоризация за балнео, спа и младежкия туризъм, да не се прекъсва работата в сектора, след което ще се излъчат работни групи“, обясни Витан Иванов, председател на Съвета по туризъм в София.

„Това обаче отдавна е решено. С представители от неправителствените организации да се направи една работна група по отношение стратегията на развитие на туризма“, каза още Иванов.

Председателят на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин определи срещата като конструктивна и позитивна.

„Обеща да ни направи един сайт за световна реклама, да се рекламират всички хотели чрез Министерството на икономиката“, уточни Рагин.

По време на срещата са обсъдени и инициативи за популяризирането на спа туризма у нас.

#Асен Василев #туризъм #Благой Рагин #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"