Предсрочни избори в Гърция през април

Предсрочни избори в Гърция през април
Евангелос Венизелос добави, че бъдещето на страната ще бъде решено от дългови план, който ще бъде разкрит следващия месец. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Предсрочни парламентарни избори ще се проведат в края на април в Гърция.

„В Гърция ще се проведат предсрочни избори в края на април“, съобщи гръцкият финансов министър, цитиран от АФП, предаде bTV.

Евангелос Венизелос добави, че бъдещето на страната ще бъде решено от дългови план, който ще бъде разкрит следващия месец.

„Бъдещето на страната ще бъде решавано от 16 януари и през следващите две или три седмици, по време на което ще се проведат разговори върху новата програма“, заяви Венизелос на среща на социалистическата партия ПАСОК.

Партията е от тримата партньори, подкрепящи коалиционното правителство на гръцкия премиер Лукас Пападимос.

Технократът Пападимос оглавява формирано през ноември правителство с цел да изпълни втория спасителен план на ЕС и МВФ за Гърция, съгласуван през октомври.

Приема се, че единствената задача на правителството е да договори зависимостите от съгласуваното споразумение и да прокара мерките през парламента.

#Лукас Пападимос #премиер #коалиционно правителство #избори #предсрочни избори #Гърция #финансов министър #Евангелос Венизелос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници