Търси се: следващият премиер на България

Търси се: следващият премиер на България
A A+ A++ A

Търси се: човек на честта, да разбира от икономика, за предпочитане без комунистическо минало и връзки с мафията, силен патриот, издръжлив като куче.

Не е никак малко, но на много от нас ни се иска следващият премиер да бъде точно такъв.

Неговото име обаче е една голяма въпросителна.

Ако политическата нестабилност ескалира в политическа криза, след майските избори ще започнем да говорим за „гръцки сценарий" в България.

С други думи ще бъдем принудени да тръгнем към урните отново в началото на септември, ако партиите не успеят да формират правителство след предсрочни избори на 12 май.

Политическа несигурност ще даде на служебното правителство шанса да управлява повече от два месеца и в крайна сметка хората ще започнат да го харесват.

Остава открит въпросът дали на политическата сцена ще се появи нова политическа сила, която е много необходима в момента.

И дали партията на Бойко Борисов ще продължи да възстановява преднината си пред социалистите, изгубена по време на протестите и в момента крепяща се на едва 1%.

Ще успее ли Борисов отново да влезе в ролята на скалата, на която хората могат да се опрат сред бурното море на глобалните пазари и разбитото доверие в Брюксел?

#Бойко Борисов #премиер #България #избори коментар #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"