Множество сигнали за купуване на гласове в страната

Множество сигнали за купуване на гласове в страната
В русенския квартал "Чародейка", акция за продажба на гласове беше замаскирана като ромска сватба. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От досъдебните производства във всички прокуратури 2/3 са за купуване на гласове, заяви прокурорът от Върховна касационна прокуратура (ВКП) Емилия Пенева.

Най-много досъдебни производства за изборни нарушения са образувани в района на Нови пазар – 8, в района на Несебър и София са образувани по 4 досъдебни производства, а в Пловдив – 3, каза още Пенева, цитирана от БГНЕС.

От МВР съобщиха, че са задържали 9 души в Радомир за агитация в подкрепа на определен кандидат за кмет. Случаят там се проверява от органите на властта.

Общо 235 са сигналите, които са подадени от 10.00 до 14.00 ч. в деня на балотажа и които се проверяват от МВР, заяви комисар Енев.

Най-много сигнали са подадени в ОД на МВР Благоевград – 23, в Монтана са 12, в Пловдив – 11, в Силистра – 8, в Сливен – 16, и в Хасково – 11, каза още той.

Около 11.25 ч. в Благоевград е получен сигнал от Асоциация „Прозрачност без граници“ за това, че въоръжени лица са агитирали в полза на определен кандидат.

Сигнали за хора, агитиращи пред изборните секции, са подадени от Гоце Делчев, Видин, Пловдив и други градове в страната, добави Енев.

До този момент за днешния ден органите на полицията са издали 380 удостоверения при изгубена, открадната, повредена или унищожена лична карта.

#купуване на гласове #ВКП #изборен ден #изборна секция #избори 2011 #кмет #местни избори #президентски избори #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »