Яне Янев: Кирил Йорданов е ощетил Варна с над 1,5 млрд. лева

Яне Янев: Кирил Йорданов е ощетил Варна с над 1,5 млрд. лева
Според Яне Янев кметът на Хасково е ощетил общината с незаконна обществена поръчка и с продажба на държавни имоти, които не са собственост на общината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов е ощетил общината с повече от милиард и половина лева, показва сигнал до Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, обяви лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от „Фокус“.

„Образувани са повече от 60 преписки, няколко досъдебни производства. Има установени груби и системни нарушения“, посочи Янев.

„Друг сигнал е срещу Георги Иванов, кмет на община Хасково. В него се твърди, че фирма, негова собственост, извършва ремонт без необходимите документи.

Според Янев кметът е ощетил община Хасково с незаконна обществена поръчка и с продажба на държавни имоти, които не са собственост на общината.

„Общината не работи в полза на хората, а в полза на кмета, описана е такса рекет или „дарение“, което се иска от всеки, решил да строи“, посочи Янев.

Сигнал за финансови злоупотреби и за ощетяване на общината има и срещу Александър Абрашев кмет на Калояново. Кметът е сключил договор за строителство с много неизгодни условия.

Друг сигнал е срещу Златко Живков, кмет на Монтана. Според сигнала има нарушения при покупка на лекарства от аптека на съпругата му и дъщеря му, което е конфликт на интереси. Извършени са и незаконни обществени поръчки.

В сигнала срещу кмета на Божурище Аспарух Аспарухов се отбелязва, че кабинетът на кмета се е превърнал в скъпа частна зоологическа градина с екзотични животни.

#Кирил Йорданов #Варна #Яне Янев #Хасково #Монтана #Добрич #Александър Абрашев #Калояново #Георги Иванов #Златко Живков #Аспарух Аспарухов #Божурище #Петко Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"