Бойко не дава и „един лев“ за „Бургас–Александруполис“

Бойко не дава и „един лев“ за „Бургас–Александруполис“
„Моите уважения към господин Шматко. Пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. За „Бургас–Александруполис“ един лев няма да вземат“, отсече премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България няма да плаща нищо за петролопровода „Бургас-Александруполис“, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

„Моите уважения към господин Шматко. Пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. За „Бургас-Александруполис“ един лев няма да вземат“, заяви Борисов пред журналисти в Русе.

По-рано днес информационните агенции разпространиха, че руският енергиен министър Сергей Шматко е заявил пред журналисти в град Нефтекумск, че Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода „Бургас-Александруполис“ и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта, припомня вестник „Стандарт“.

Бойко Борисов беше в Русе за откриването на ремонтираната сграда на операта и на пречиствателната станция.

Той бе придружаван от министъра на културата Вежди Рашидов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Пред обновената сграда на операта, която е и емблематична за Русе, министър Рашидов каза, че от времето на Пенчо Кубадински правителствата са чакали да дойде това на Бойко Борисов, за да си върне тя предишния блясък.

#опера #Русе #Русия #министър на енергетиката #Сергей Шматко #премиер #Бойко Борисов #„Бургас–Александруполис“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници