Born in the USA

Born in the USA
A A+ A++ A

България е в сигурни ръце, които не са имали вземане даване с познатите до болка и дискредитирани стари муцуни от българската политическа сцена.

Това е посланието, което президентът Росен Плевнелиев целеше да изпрати в чужбина с избора на служебно правителство. Това е и причината, поради която сложи начело на кабинета дипломат, добре познат на европейската сцена.

За българския народ обаче това е поредното послание, в истинността на което трябва тепърва да ни убедят. Скептиците сме с различни партийна ориентация, а в основата на скандала е впечатляващото CV на министър-председателя.

Роден във Вашингтон, син на висш дипломат на комунистическия режим, зам.-министър в правителството на Иван Костов и ГЕРБ, посланик и дипломат в Париж, Страсбург и Белград. С две думи Марин Райков е политик от вносен вид.

Цялата професионална кариера на Райков обаче намирисва на конформизъм, което предполага, че е склонен и в състояние да се адаптира към всякаква политическа среда.

Освен това очевидно служебното правителство има прекалено близки връзки с правителството на Бойко Борисов, за който можем само да гадаем какви планове е кроил, подавайки оставка през февруари.

Принудени сме обаче да му дадем шанс да се докаже. Освен това може да му се наложи да управлява и след изборите на 12 май.

#България #Росен Плевнелиев #Марин Райков #служебно правителство #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"