Снегът струвал на София 1.4 млн. лв.

Снегът струвал на София 1.4 млн. лв.
Почистването на снега в София на 21 и 22 декември е струвало около 1.4 млн. лв. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Почистването на снега в София на 21 и 22 декември е струвало около 1.4 млн. лв.

„Дейностите по зимното почистване в София на 21 и 22 декември са стрували около 1,4 млн. лв.“, съобщи пред съветниците от Столичния общински съвет заместник-кметът Мария Бояджийска, цитирана от афенция „Фокус“.

По думите й все още не може да се съобщи точната стойност, тъй като тече процедура по налагането на санкции за несвършена или незадоволително извършена работа по снегопочистването.

Тя даде пример с наложените санкции на „Пътища и съоръжения“ за непочистените навреме пътни участъци в природния парк „Витоша“, както и на ЗМБГ - за непочистените според договорените условия спирки в район „Люлин“.

„В София през двата дни са обработени и почистени общо 7052 дка улични платна, по които се движи градският транспорт, както и 4445 дка улици с обществена значимост в кварталите“, отчете заместник-кметът Мария Бояджийска.

Преди презниците столичните общинари от ГЕРБ отчетоха, че седем пъти е увеличено почистването на вътрешнокварталните улици тази година в сравнение с 2007 г. Освен това 95 пъти е увеличен обхватът на машинното метене.

На последното си за тази година заседание Столичният общински съвет (СОС) реши да не променя размера на таксата за битови отпадъци за следващата година и план-сметката за почистването на града.

Както и през отминаващата 2011 г., и през следващата ще се заплаща 1,6 промила върху данъчните оценки на недвижимите имоти на гражданите и жилищните имоти на предприятията в столицата.

#сняг #София #Столичния общински съвет #СОС #заместник-кмет #Мария Бояджийска #Бояджийска #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »