Плевнелиев: България ще запази финансова стабилност

Плевнелиев: България ще запази финансова стабилност
По време на приключилия Европейски съвет Росен Плевнелиев е поискал България да бъде включена в програмата на Европейската комисия за подпомагане на страните с най-висока младежка безработица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„България ще запази политиката на финансова стабилност“, заяви президентът Росен Плевнелиев в Брюксел, където през следващата седмица министрите на икономиката и финансите ще обсъждат как най-бързо и най-ефективно да се либерализира енергийният пазар у нас.

Държавният глава допълни, че ако у нас се харчи неразумно, всички българи ще платят цената, съобщи БНР.

„Служебното правителство ще подходи по-амбициозно от очакваното към енергийната либерализация и ще подготви пакет проектозакони в тази сфера“, обяви президентът.

Той допълни, че свободният избор на доставчик ще е в интерес и на протестиращите, и на всички граждани и фирми.

„Много хора в последните 15-20 години, които са имали думата в българската енергетика, трябва да отговорят защо сме отново на опашката и защо вече почват да ни глобяват за неспазване на европейски закони и регулации.

Служебното правителство ще трябва много бързо да промени и да приеме наредби, които да дадат възможност за въвеждане на третия либерализационен пакет“, каза Плевнелиев.

По време на приключилия Европейски съвет той е поискал България да бъде включена в програмата на Европейската комисия за подпомагане на страните с най-висока младежка безработица.

У нас тя вече достига 27 процента и според президента страната ни трябва да може да използва част от отпуснатите от Еврокомисията 16 милиарда евро за младежка заетост.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #ЕС #България #Европейската комисия #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"