Туристическият бранш с високи очаквания за лятото

Туристическият бранш с високи очаквания за лятото
Оставката на заместник-министъра на икономиката Иво Маринов е предизвикала притеснения у представителите на туристическия бранш заради предстоящите туристически изложения в Москва и Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очакванията за летния сезон са много добри, обяви Анелия Генова, директор в дирекция в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Големите туристически борси в Германия, Букурещ и Русия са сред най-важните за летния ни туризъм. Запазване на нивата от миналата година и дори лек ръст от около 3% на германския пазар са прогнозите“, обясни Генова пред БНР.

Тя обясни, че се очаква да се запази търсенето от страна на румънските туристи.

Реалистично е да се очакват около 650 хиляди германски туристи у нас през това лято, смята Генова.

Оставката на заместник-министъра на икономиката с ресор „Туризъм“ Иво Маринов в четвъртък предизвика притеснения у представителите на туристическия бранш заради предстоящите туристически изложения в Москва и Украйна.

„Отчита се интерес, но към момента записванията са в лек застой поради ситуацията, което, реално погледнато, ще доведе до по-голямо натрупване на оферти в последния момент, които са на по-ниска цена“, заяви Анелия Генова.

#Германия #Букурещ #Русия #Москва #Украйна #Анелия Генова #Иво Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници