Фелдшер на „Спешна помощ“ в Силистра набил пациентка

Фелдшер на „Спешна помощ“ в Силистра набил пациентка
Фелшерът прибегнал до саморазправата, след като жената решила да му потърси сметка защо не е изпратил линейката веднага. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

36-годишна жена от Силистра се оплака пред медиите, че е била бита от служител в Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Потърпевшата разказа пред БНТ, че около 22,30 часа на 8 март се е обадила да повика линейка за 3-годишната си дъщеря, която се задушавала от ларингит, но диспечерът отказал.

Автомобил на „Спешна помощ“ все пак е отишъл на адреса след повторно позвъняване.

Жената и детето били откарани в „Спешна помощ“, но още преди момиченцето да бъде прегледано, майката решила да потърси сметка от дежурния диспечер защо веднага не е пратил линейката.

„Когато влязох в стаята, фелдшерът си лежеше преспокойно и се обърна и каза: „Ти какво искаш, аз съм болен“. Аз също реагирах остро... Имахме диалог двамата, оттам нататък не можах да усетя как стана, като освирепял скочи и ме наби. Успях да издърпам детето навън в коридора“, разказва майката на Диана Христова.

Свидетел на случката станал и лекар от „Спешна помощ“, но той не се намесил. Фелдшерът Иван Петков работи от 40 години в спешната помощ и досега не е имал подобни прояви. Във въпросната вечер се чувствал зле вследствие на неврологично заболяване.

#Силистра #"Спешна помощ"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »