Пуснаха и третия „подпалвач“ на коли

Пуснаха и третия „подпалвач“ на коли
Софийският апелативен съд отмени мярката задържане под стража на Юлиян Ковачки. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд отмени мярката задържане под стража на Юлиян Ковачки.

САС измени мярката на Юлиан с най-леката „подписка“. Ковачки беше обвинен за палежите на автомобили в жк „Младост“ и „Хаджи Димитър“ в столицата, съобщи БГНЕС.

Юлиян Ковачки беше задържан в нощта срещу 16 декември и бе вторият задържан за палежи на автомобили. Тогава беше подложен на детектор на лъжата, на който се провали. На 18 декември съдът го остави в ареста.

Ковачки е криминално проявен, има регистрации за кражби, условни присъди за употреба на алкохол и хулиганско поведение.

Съдът преди дни пусна и другите двама, обвинени за палежи на коли. Софийският градски съд пусна на 23 декември с най-леката мярка за неотклонение „подписка“ Владислав Николов–Куката, а пък на 20 декември Софийският районен съд пусна под парична гаранция от 700 лева 27-годишния Радослав Стоянов, който пък бе обвинен за палеж на коли в квартал „Захарна фабрика“.

От полицията заявиха, че първият пожар на Юлиян е бил заради това, че бил пренебрегнат в бизнес отношения. Бизнесът е бил легален.

От около 2 години той е безработен. Палил е колите след употреба на алкохол. Един от първите му палежи е на приемната на районния инспектор в „Младост“.

Правил другите палежи, за да удовлетвори общото си озлобление, а за засилване на емоцията помагал алкохолът. Психолозите са категорични, че той не е класически пироман, макар че изпитвал удовлетворение, след като палел колите.

Юлиян признал за 12-те запалени коли, но полицията го разследва за общо 25-26. Той участвал в гасенето на пожарите и звънял, за да даде сигнал. Самопризнанията, които дал, са подробни и конкретни.

„Към този момент няма данни за съучастник и той не разказва за такъв“, каза директорът на СДВР Валери Йорданов.

Юлиян живее в „Младост“ 2 и всички запалвания на коли са около блока, в който живее. Автомобилите са на хора, които той по една или друга причина познава.

Юлиян Ковачки се познавал и с футболиста Иван Бандаловски, чиито автомобили бяха запалени в квартал „Хаджи Димитър“.

За около два месеца в София са унищожени над 50 коли. През последните две седмици бяха подпалени коли и в други градове на страната.

#Юлиян Ковачки #Ковачки #подпалвач #коли #Софийски апелативен съд #САС #арест #мярка #палежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"