Охранителна полиция готова да струпа сили в ОИК - София

Охранителна полиция готова да струпа сили в ОИК - София
Хаос цареше миналия понеделник след първия тур на „Избори 2011“ пред Общинската избирателна комисия, помещаваща се в столичната зала „Универсиада“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главна дирекция „Охранителна полиция“ на МВР е взела допълнителни мерки за охраната на Общинската избирателна комисия в София, за да се избегнат проблемите от първия тур на президентските и местните избори.

Това заяви комисар Милчо Енев, директор на ГД „Охранителна полиция“, по повод организацията на изборите в ОИК – София, в следобеда в деня на балотажа, цитиран от БГНЕС.

„Ако видим, че се създава напрежение, ще се изпратят и допълнително сили. Има готовност, в Дирекция „Специализирани полицейски сили“ има 50-процентен резерв, който при такива неотложни случаи ще реагира“, допълни комисар Енев.

Той обясни, че полицията има готовност да реагира из цялата страна при спешни въпроси, свързани с изборния процес, но очаква този път нещата да вървят по-бързо.

„Ние сме взели мерки в ОИК – София, да има достатъчно служители, тъй като в рамките на миналия тур на изборите видяхме, че там има напрежение. От наша гледна точка проблеми няма, всъщност ние сме готови за вечерта“, изтъкна Милчо Енев.

ОИК в София стана печално известна с липсата си на организация при приемането на протоколите от секционните избирателни комисии след първия тур на изборите преди седмица, когато представителите на СИК чакаха на огромни опашки, а някои дори нощуваха върху чували с бюлетини или си отиваха, без да са предали протоколите си.

За капак на всичко двама депутати от управляващата партия ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, бяха заснети в зала „Универисиада“, където се помещава ОИК – София, в пълен разрез със закона. Въпреки избухналия скандал обаче, те все още не са получили наказание, след като в петък ЦИК не успя да събере необходимия кворум от 2/3 от членовете си, за да вземе решение по случая.

По рано в неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че ЦИК е институцията, която трябва да наложи наказание на двамата депутати.

#ОИК„ София #ОИК #Общинска избирателна комисия (ОИК) #избирателна секция #Охранителна полиция #полиция #МВР #Милчо Енев #избори #избори 2011 #местни избори #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници