Кабинетът „Борисов" предава властта на служебното правителство в сряда

Кабинетът „Борисов" предава властта на служебното правителство в сряда
Церемонията по встъпване в длъжност на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев от 10.00 часа в сряда, 13 март, в Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият служебен кабинет начело с Марин Райков ще встъпи в длъжност с указ на президента Росен Плевнелиев от 13 март.

Церемонията по встъпване в длъжност на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев от 10.00 часа в сряда, 13 март, в Министерския съвет.

Новият служебен министър на културата Владимир Пенев ще бъде посрещнат в Министерството на културата веднага след приключването на церемонията за встъпване в длъжност на служебното правителство, съобщи „Фокус".

След края на събитието министърът на културата в оставка Вежди Рашидов и министърът на културата в служебното правителство Владимир Пенев ще пристигнат заедно в зала „Колегиум" на 6 етаж в Министерството на културата.

От 10.30 часа в Централно фоайе на Министерство на земеделието и храните министърът в оставка д-р Мирослав Найденов ще предаде кабинета на служебния министър на земеделието проф. Иван Станков.

От 11.00 часа в зала „Тържествена" в Министерството на отбраната ще се състои официалната церемония по предаване и приемане на поста „министър на отбраната". Досегашният министър Аню Ангелов ще предаде поста на Тодор Тагарев, министър на отбраната в служебното правителство.

От 11.00 часа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията министърът в оставка Ивайло Московски ще предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Кристиан Кръстев.

Около 11.00 часа в залата на 4 етаж в Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе церемония по предаване на поста министър на регионалното развитие и благоустройството. Досегашният министър Лиляна Павлова ще предаде поста на Екатерина Захариева, която освен министър, става и вицепремиер.

В 11.30 часа в сградата на Министерството на здравеопазването ще се състои официалната церемония по предаване на поста от министъра в оставка Десислава Атанасова на новия министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров.

От 11.30 часа в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Досегашният министър Делян Добрев ще предаде поста на Асен Василев, новия служебен министър.

От 12.00 часа в Министерството на финансите вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон Дянков ще предаде поста на министъра на финансите в служебното правителство Калин Христов.

От 12.00 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи ще се състои официалната церемония за предаване и приемане на поста „министър на вътрешните работи". Досегашният министър Цветан Цветанов ще предаде поста на Петя Първанова, новият служебен министър на вътрешните работи.

#Цветан Цветанов #Петя Първанова #Симеон Дянков #Калин Христов #Делян Добрев #Асен Василев #Десислава Атанасова #Николай Петров #Лиляна Павлова #Екатерина Захариева #Ивайло Московски #Кристиан Кръстев #Аню Ангелов #Тодор Тагарев #Мирослав Найденов #Проф. Иван Станков #Вежди Рашидов #Владимир Пенев #Росен Плевнелиев #Марин Райков #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »