Депутатите окончателно сложиха край на „Бургас-Александруполис"

Депутатите окончателно сложиха край на „Бургас-Александруполис"
Турция вече не е онази държава като преди няколко години и не слуша каквото й се казва, а води собствена политика, обясни Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от мнозинството сложиха край на участието на България в проекта „Бургас-Александруполис", като окончателно денонсираха и на второ гласуване споразумението с Гърция и Русия за петролопровода.

Решението за това дойде от правителството, което обяви, че проектът е финансово и икономически неизгоден за държавата, съобщи БГНЕС.

От Коалиция за България се противопоставиха на това решение по време на дебата.

Петър Димитров попита защо "Южен Поток" е изгоден за България, а „Бургас-Александруполис" не е.

Единственият печеливш от спирането на проекта е Турция, обяви Димитров и призова Иван Иванов от Синята коалиция да прочете книгата "Османо-римската империя, българи и тюрки".

„В нея пише, че Турската империя е Римска империя, а българите са тюрки - дайте да четем Паисий, а не такива книги", призова Димитров.

Мартин Димитров от Синята коалиция подкрепи денонсирането, като изтъкна риска за приходите от туризъм, както и че максималните годишни приходи от тръбата ще са 30 млн. долара.

Председателят на ДСБ Иван Костов също застана зад денонсирането.

Очевидно някои са гледали много пъти филма "Карибски пирати", иронизира ги Румен Овчаров и призова да се гледа реално.

Турция вече не е онази държава като преди няколко години и не слуша каквото й се казва, а води собствена политика, обясни Овчаров.

#"Бургас-Александруполис" #Мартин Димитров #Иван Костов #Румен Овчаров #Иван Иванов #Петър #Димитров #Гърция #Русия #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »