Диана Ковачева се отчете пред посланиците на страните от ЕС

Диана Ковачева се отчете пред посланиците на страните от ЕС
Правосъдният министър в оставка Диана Ковачева отчете като постижения реформата на съдебната система и направените стъпки в областта на електронното правосъдие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието в оставка Диана Ковачева се срещна с посланиците на страните - членки от Европейския съюз, пред които отчете постиженията на министерството през последните четири години.

Бяха отчетени като постижения на екипа реформата на съдебната система, и по-специално направените стъпки в областта на електронното правосъдие, съобщи БГНЕС.

Министър Ковачева заяви на срещата с дипломатите, че вътрешният механизъм за обезщетения на гражданите заради забавено правосъдие вече е заработил и Министерството на правосъдието е изплатило първото обезщетение на български гражданин.

Тя благодари на ръководителите на дипломатическите мисии за подкрепата, която оказват на Министерство на правосъдието за осъществяване на заявените реформи, целящи прозрачна и ефективно работеща съдебна система.

„Постигнахме много добра комуникация с Брюксел и се надявам добрият и непрекъснат диалог с Европейската комисия да продължи“, каза още министър Ковачева.

#Диана Ковачева #ЕС #посланици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"