Станишев: Лидерите на протестите вече са с досиета

Станишев: Лидерите на протестите вече са с досиета
Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, Янаки Ганчев са подслушвани по телефона, следена е и кореспонденцията им, обяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В МВР са изготвени досиета на лидерите на гражданските протести, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, Янаки Ганчев са подслушвани по телефона, следена е SMS и мейл кореспонденцията им, а някои от тях са поставени под външно наблюдение, каза още Станишев, цитиран от БГНЕС.

По думите на лидера на БСП това се прави с цел тези хора да бъдат дискредитирани, събира се информация от тяхното минало, която може да бъде злепоставяща.

Има изготвени профили на някои от лидерите на регионалните протести, отбеляза Станишев.

Той е убеден, че всички тези досиета ще бъдат използвани за оказване на натиск върху лидерите на протестите. Подобно поведение е скандално и недопустимо, коментира той.

„Питаме бъдещия служебен премиер за кои от лидерите на протестите има разработка от МВР, по чия заповед и има ли съдебно разрешение за подслушването и следенето им“, обеща Станишев.

„Новият министър на вътрешните работи трябва да попречи на Станимир Флоров, политическия юмрук на Цветан Цветанов, да прикрие следите на тези разработки“, категоричен е лидерът на БСП.

По думите му проверката на тази информация ще бъде първият тест за служебния министър на вътрешните работи.

От левицата искат да знаят и мотивите да има такива разработки в МВР.

„Виждаме опит за полицейщина с подходи от времето на Държавна сигурност. Това напомня за похватите на един диктаторски режим“, коментира още Станишев.

#Сергей Станишев #Станимир Флоров #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »