Плевнелиев обявява служебното правителство във вторник

Плевнелиев обявява служебното правителство във вторник
Президентът ще обяви състава на служебния кабинет ден по-рано – във вторник, а не в сряда, както бе съобщено предварително. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебения кабинет ден по-рано – във вторник, а не в сряда, както бе съобщено предварително, поради многото спекулации с различни имена.

Според в. „Преса“, бъдещият премиер вече е избран и изглежда, че няма да е нито един от тези, за които се предполагаше.

Саша Безуханова, за която се спекулираше, че може да бъде премиер, е споделила с близки, че би могла да е икономичски министър, но категорично е отказала да оглави правителството.

Йордан Христосков, бившият директор на НОИ, най-вероятно ще заеме поста в социалното министерство, а шефът на фонд „Научни изследвания“ проф. Пламен Мишев ще поеме земеделието.

Съветникът на президента по културните въпроси проф. Кирил Топалов най-вероятно ще замести Вежди Рашидов като министър на културата.

Известни български спортисти, сред които първият български олимпийски медалист Борис Георгиев – Моката, двукратните олимпийски медалисти Нораир Нурикян и проф. Петър Киров и волейболната легенда Димитър Златанов, ще внесат подписка в президентството, с която предлагат Васил Иванов–Лучано за спортен министър.

Лучано заемаше поста в правителството на НДСВ.

#министри #правителство #Кабинет #служебен #Росен Плевенлиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"