Образованието, глупако!

Образованието, глупако!
A A+ A++ A

Разпадът на България ескалира – атака срещу политически лидер, стрелба в центъра на София, отвличане, вълна от самоубийства, масови и нестихващи протести срещу всичко, което разяжда страната през последните 23 години – бедност, мафия, монополи, икономически застой, корупция.

Първото в историята ни самозапалване.

Нужен е основен ремонт, рестартиране на цялата система – партии, съдебна власт, медии.

Видяхме исканията на протестиращите – няколко почти разумни, повечето смешни, дори абсурдни.

Елитът на страната ги презря. Вместо презрение, наред с всички други реформи, трябва да поставим на преден план дълго отлаганата и неосъществена реформа в образованието. За да учат българите уроците по демокрация първо в училище, а не само на улицата.

За да са наясно какво значи национализация, разпускане на всички партии, управление чрез народни комитети, какво е режим и какво е парламентарна демокрация, и че и най-съвършената конституция не става, ако няма върховенство на закона...

Зубренето на факти и клишета царува в българското училище. Там се е настанила трайно скуката. Постановка на дебати, аргументиране, анализ на събития са белите му лястовици.

„Икономиката, глупако"! беше казал Клинтон. Ние трябва да добавим и образованието.

Нашият президент постави образованието сред трите най-важни приоритета на служебното правителство. Дано това да не се превърне в поредното празно обещание.

#образование #реформа #реформи #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"