Тодор Батков: Борисов прекали със самохвалството

Тодор Батков: Борисов прекали със самохвалството
Тодор Батков сподели, че би се съгласил да е служебен министър на спорта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов прекали със самохвалството и със загърбването на социалното недоволство, обяви собственикът на "Левски" Тодор Батков пред Нова телевизия.

По думите му това е проличало както в отношението на Борисов пред медиите, така и в Брюксел.

„Какво ни пречеше да поискаме финансова помощ от Брюксел? Бедна, малка България. Около 2-3 милиарда", попита Батков, цитиран от „Дневник".

Той призова да се спре натискът срещу президента Росен Плевнелиев, за да направи добър кабинет.

"Искрено се надявам да издържи. Не ми се мисли какво ще се случи, ако хвърли кърпата и подаде оставка", каза още Батков.

Собственикът на "Левски" сподели, че би се съгласил да е министър на спорта в служебното правителство.

"Ако ми бъде предложено, бих приел да правя всичко в името на България и без заплата. Стига да има граждански комитет до мен. У нас се става политик, за да се печели, да се прави бизнес. Това е вид препитание. В чужбина е въпрос на дълг и чест. Хора, които са успели в своята област, стават политици", смята Батков.

"В следващия парламент ще влязат пет партии, като едната е под въпрос. Става въпрос за партията на Меглена Кунева, моите уважения към нея. Очаквам приблизително равни групи на двете големи партии", прогнозира Батков.

„Реакциите на хората показаха много, много жълт, почти червен картон на правителството. Политиците трябва да престанат с това дърдорене", добави той.

Според Батков случаят с отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо е много неприятен.

Попитан дали е получавал заплахи, той заяви: "Фактът, че ходя с огромна охрана дава отговор. Включително и децата ми. Решението на такива проблеми е в съдебната система".

#Тодор Батков #Бойко Борисов #министър-председател на България #Росен Плевнелиев #Президент на България #Евелин Банев-Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »