Евгения Харитонова е новият шеф на ДКЕВР

Евгения Харитонова е новият шеф на ДКЕВР
Харитонова ще довърши мандата на подалия оставка председател на Комисията Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството в оставка определи Евгения Харитонова за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщиха от Министерски съвет.

Харитонова ще довърши мандата на подалия оставка председател на Комисията Юлиана Иванова, който изтича през септември 2014 г., предаде информационна агенция "Фокус".

Съгласно Закона за енергетиката председателят и членовете на ДКЕВР се освобождават предсрочно само при изрично посочените в Закона хипотези.

В конкретния случай е налице една от тях, а именно – подадено писмено искане за освобождаване.

Евгения Харитонова до момента е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор енергетика. Завършила е електроинженерство в Техническия университет в София. Има следдипломна квалификация по програма за управление в икономиката и енергетиката в УНСС и A.T. Karney (Дания).

През 1995 г. и 1997 г. специализира в Световната банка, а през 1999 г. в PAI и University of Bath, Лондон. През 2003 г. се обучава и в Академията за международна икономика в Берлин.
Професионалната си кариера Евгения Харитонова започва през 1972 г. в „Техенерго" ЕАД. Заемала е и ръководни длъжности в Националната електрическа компания. През 1999 г. заедно със свои колеги създава Държавната комисия за енергийно регулиране. От 2010 г. до 15 май 2012 г. е член на ДКЕВР.

#Евгения Харитонова #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #Юлиана Иванова #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници