Брендо отказа да говори пред съда в Милано

Брендо отказа да говори пред съда в Милано
Никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евелин Банев - Брендо отказа да говори на състоялото се в петък в Милано заседание по процеса "Кокаинови крале".

По него са подсъдими 13 души, петима от които българи, включително Банев, шестима италианци, един словенец и един румънец, предаде  БНТ.

По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи. Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България.

Присъдата на Брендо се очаква в края на следващия месец.

Процесът започна с около половин час закъснение и вероятната причина е липса на преводач на български.

Никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3.

За престъплението, за което е съден, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години.

Три дни преди делото 10-годишната дъщеря на Брендо Лара беше отвлечена пред дома й в квартал "Бояна", докато тръгваше за училище.

В четвъртък майката на момичето Моника Добринова се обърна чрез ефира на БНТ към похитителите с молба да се свържат с нея, за  да разбере какво е състоянието на детето й.

#Евелин Банев - Брендо #Милано #"Кокаинови крале" #Лара #Моника Добринова #Италия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"