Севернокорейците в Южна Корея се радват за смъртта на Ким Чен Ир

Севернокорейците в Южна Корея се радват за смъртта на Ким Чен Ир
Снимка: news.404.ru
A A+ A++ A

Новината за смъртта на севернокорейския диктатор Ким Чен Ир предизвиква смесени чувства за севернокорейците, живеещи в Южна Корея.

Няколко души, интервюирани от агенцията, разказаха, че са избухнали в радост, когато разбрали, че Ким Чен-ир е починал, но същевременно се притеснили за съдбата на роднини и приятели в КНДР, предаде АП, цитирана от Дарик.

Смъртта на севернокорейския лидер станала повод за празнуване и надежда за по-добро бъдеще за родината им.

Една жена заяви, че й било мъчно за поредното поколение севернокорейци, на което се втълпява същата идеология, която била втълпявана на самата нея.

Южна Корея не е рай за избягалите севернокорейци, които се сблъскват с предразсъдъци и рядко са приемани като добре дошли от своите капиталистически събратя, отбелязва АП.

Северна Корея заяви днес, че бъдещето на връзките й с Южна Корея ще зависи от отношението на Сеул към кончината на Ким Чен Ир, посочва ДПА.

Южна Корея реши да изрази съчувствие към севернокорейския народ, но не и да изпрати официална делегация за погребението на неговия диктатор.

„Пречките, които създават те, ще доведат до непредвидими катастрофални последици за отношенията между Севера и Юга. Нацията най-после ще провери морала на южнокорейските власти, както и искреността на техните призиви за подобряване на отношенията между Севера и Юга", обяви Корейската централна телеграфна агенция.

Според Пхенян изказаното от Сеул съчувствие към севернокорейците е опит да се разруши единството на народа на КНДР, отбелязва ДПА.

В Северна Корея девети ден продължават траурните прояви във връзка с кончината на Ким Чен Ир, посочва ИТАР-ТАСС.

#Ким Чен Ир #Северна Корея #Южна Корея #КНДР #Сеул #Пхенян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"