Зимният туризъм очаква добър сезон

Зимният туризъм очаква добър сезон
По зимните български курорти съчетават ски туризма с други видове туризъм – балнеоложки, винен и кулинарен. Снимка: bulgaria.actualno.com
A A+ A++ A

Добър зимен туристически сезон очакват от Българската туристическа камара.

Увеличават българските туристи по зимните ни курорти, които ще бъдат основните гости особено в така наречените семейни хотели, заяви председателят на браншовата организация Цветан Тончев, цитиран от „Фокус”.

„Българинът спестява пари да си почине. Предложенията на хотелиерите показват, че нямаме увеличение на цените, нито в хотелите, нито за лифтове и съоръжения. В почти всички оферти на хотелите са дадени и СПА услуги, развлечения за деца. Има и различни отстъпки. Като цяло ни очаква не много добър, но добър туристически сезон. По шестобалната система – добър 4”, обясни Тончев.

По зимните български курорти съчетават ски туризма с други видове туризъм – балнеоложки, винен и кулинарен, добави той.

Тончев заяви, че най-добрата реклама е устната – когато дойдат туристи и се върнат доволни в съответната страна.

„Има страни с много възможности. Не можем да сравняваме една Турция, която дава 100 милиона евро за реклама и ние, които даваме няколко милиона. За зимните курорти добрата реклама са ски учителите и ски пакетите. Ски учителите ни са едни от най-добрите в Европа”, подчерта той.

По думите му зимните курорти са готови за посрещане на туристите.  За сериозни проблеми като липса на вода, електричество, проблемни пътища няма информация.

„Добре е, че преди зимния сезон в Банско, Боровец, Пампорово се събраха собствениците на хотелите заедно с местната власт и набелязаха мерки, почистиха. Тези собственици вече разбират, че пазарът зависи от тях не само индивидуално, но и като комплексна услуга, включително дори таксиметровата услуга в курорта”, каза още Тончев.

#туристически сезон #България #курорт #Турция #Банско #Боровец #Пампорово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »