Последните думи на Чавес: „Не искам да умирам!“

Последните думи на Чавес: „Не искам да умирам!“
Чавес е починал от масиран инфаркт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Последните думи на президента на Венецуела Уго Чавес, макар да не можел да говори, били прочетени по движението на устните му: „Не искам да умирам! Не ме оставяйте да умра!“, заяви командващият президентската гвардия ген. Хосе Орнела.

Чавес е починал от масиран инфаркт, посочи ген. Орнела пред АП, цитирана от БГНЕС.

Генералът, който бил неизменно до президента през последните две години от живота му, каза още, че Чавес се жертвал за страната си и починал в големи мъки.

Ракът на президента бил в много напреднал стадий, допълнил Орнела, но отново не уточнил точно кои органи на Чавес е поразила коварната болест.

По думите му Чавес вече бил наясно, че земният му път е към края си, когато на 8 декември 2012 г. казал, че има твърде малка вероятност да се възстанови след поредната, четвърта операция.

Орнела повтори думите на и.д. президента Николас Мадуро, че врагът има пръст в кончината на Чавес, и добави, че истината ще излезе най-вероятно след 50 г., когато бъдат разсекретени документите по случая.

Според Мадуро е замесен Вашингтон – твърдение, което Държавният департамент на САЩ определи като абсурдно.

Президентът на Венецуела почина във вторник следобед във военна болница в Каракас, където беше лекуван след завръщането си от Куба на 18 февруари.

Уго Чавес ще бъде балсамиран като Ленин и Мао Дзедун, съобщи Дарик.

След държавната церемония по погребението на Чавес днес балсамираното му тяло ще бъде изложено за поклонение във военния музей в Каракас в продължение най-малко на още седем дни, а после ще бъде поставено в стъклен саркофаг.

#Уго Чавес #Николас Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници