42 кг хероин хванаха на Дунав мост

42 кг хероин хванаха на Дунав мост
42 кг хероин в 54 пакета хванаха на Дунав мост. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Антимафиоти хванаха 42 кг хероин при специализирана операция за противодействие на международния наркотрафик, съобщиха в изборния ден от пресцентъра на МВР.

Организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на хероин, е заловена в събота от ГДБОП Русе и Пловдив.

Около 17 часа на ГКПП "Дунав мост" при проверка на лек автомобил "БМВ Х 5", координирана със служители на митницата и гранична полиция, са били открити 54 пакета хероин с общо тегло 42 килограма, укрити в предните калници на колата, съобщават от полицията.

На място са задържани собственикът на "БМВ"-то - К.И./44 г./ и 19-годишната му дъщеря И.И. от Карлово. По същото време в Карлово са заловени и останалите членове на групата – Т.А./52 г./, осъждан за кражби, обсебвания и измами, и Д.С./30 г./. Там били извършени обиски на три адреса и в два автомобила.

По време на операцията, освен намерения наркотик, антимафиотите са иззели общо 1050 евро, множество мобилни телефони, ползвани от членовете на групата, компютърна конфигурация, джип "БМВ Х5" и лек автомобил "Фолксваген Пасат", в който е намерен огнепроводен шнур.

Работата по случая продължават служители от отдел БОП – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив, със съдействието на Областната дирекция на МВР – Пловдив, казаха още от МВР.

#хероин #наркотици #ГДБОП #полиция #Дунав мост #Русе #Пловдив #Карлово #арестувани #МВР #Министерство на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"