Министрите отговарят на депутатски въпроси за последно

Министрите отговарят на депутатски въпроси за последно
Осем министри в оставка ще отговарят на въпроси, зададени от народните представители по време на последния парламентарен контрол на 41-вото Народно събрание. Снимка:dariknews.bg
A A+ A++ A

Осем министри в оставка ще отговарят на въпроси, зададени от народните представители по време на последния парламентарен контрол на 41-вото Народно събрание.

Първа ще отговаря министърът на околната среда и водите в оставка Нона Караджова, съобщи БГНЕС.

Към нея са отправени 14 въпроса, сред които за причините за пренасочване на средства от Оперативна програма „Околна среда“ – приоритети „Води“ и „Биоразнообразие“ към МВР и други ведомства, за планиране на средствата за инвестиции в областта на околната среда, за следващия програмен период 2014 – 2020 г.; изграждане на регионални депа за твърди битови отпадъци съгласно Националната програма и други въпроси.

Втори ще отговаря Томислав Дончев, министър по управление на европейските фондове за политиката на правителството в оставка за подготовката на оперативните програми в периода 2014 – 2020 г.

Шест въпроса са отправени към социалния министър в оставка Тотю Младенов.

На десет питания ще отговаря Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в оставка, сред които за определяне размера на транзитни такси, за търсене и проучване на нефт и природен газ в Черно море, за реалната цена на природния газ от началото на 2013 г. за крайните потребители.

Към Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, са отправени шест въпроса.

На 12 въпроса ще отговаря Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в оставка.

Здравният министър в оставка Десислава Атанасова ще отговаря за проблеми в отчитането на медицинските дейности, а министърът на отбраната в оставка Аню Ангелов – за скандални корупционни практики и закононарушения в Дирекция „Инвестиции в отбраната“ в Министерството на отбраната.

#Народното събрание #Нона Караджова #Десислава Атанасова #Мирослав Найденов #Лиляна Павлова #Тотю Младенов #Томислав Дончев #Аню Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"