Цацаров „издуха прахта“ от папката за Мишо Бирата

Цацаров „издуха прахта“ от папката за Мишо Бирата
Проверява се делото „Мишо Бирата“, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е започнала проверка дали основателно е било спряно разследването за изтичане на класифицирана информация покрай скандала, добил публична известност като „Тановгейт“, „Ало, Ваньо“ и „Мишо Бирата“, обяви в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров .

Делото за скандалните разговори между Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов бе спряно в началото на миналата година, предаде Би Ти Ви.

Трябва да се припомни, че в разговорите между Борисов и Танов първият нареждаше да се спре митническата проверка в пивоварната на покойния вече Михаил Михайлов, тъй като премиерът е „поел ангажимент да не го закача Мишо Бирата“.

Делото бе прекратено след повече от година разследване, тъй като не можеше да се установи кой е изнесъл въпросните записи от специални разузнавателни средства (СРС).

Освен това няколко последователни експертизи в БАН не успяха да установят категорично дали разговорите от подслушаните телефонни разговори между Борисов и Танов са автентични, или са манипулирани.

Към момента на скандала Борисов, подкрепен от Цветанов, твърдеше, че репликите са скалъпени от различни разговори. Независима експертиза в елитна френска лаборатория обаче показа точно обратното. Тя обаче не бе взета предвид от държавното обвинение. Най-простото обяснение за това е, че тази експертиза бе поръчана от редакцията на близкия до Алексей Петров в. „Галерия“, през който изтекоха записите.

#Ваньо Танов #Сотир Цацаров #Мишо Бирата #Бойко Борисов #Михаил Михайлов #Алексей Петров #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"