Посланикът на САЩ: Българските студенти в САЩ намаляват

Посланикът на САЩ: Българските студенти в САЩ намаляват
Посланикът на САЩ Марси Рийс заедно с президента на Американската търговска камара Питър Литгоу откриха изложението „Открий Америка“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наблюдава се спад в броя на българските студенти, които се обучават в САЩ, заяви посланикът на САЩ в България Марси Рийс на откриването на изложението за туризъм и образование „Открий Америка“.

„За нас това не е много приятно“, каза посланик Рийс, цитирана от „24 часа“.

През миналата година американски университети са посещавали 764 000 чуждестранни студенти, а българските могат да увеличат броя с поне 1000.

„Стремим се да направим процеса на кандидатстване за визи възможно най-достъпен“, увери посланикът.

„Непрекъснато чувам истории от българи за това как участието в тази програма не само им е дала шанс да опознаят САЩ, но и да подобрят английския си, а някои дори я описват като преживяване, което е преобърнало живота им“, каза посланик Марси Рийс.

75 000 души пътуват ежегодно между САЩ и България, а повечето българи, които кандидатстват за американски визи, ги получават.

По думите на посланик Рийс всяка година Търговският отдел на посолството заедно с Американската търговска камара организират средно по десет бизнес делегации, в рамките на които български бизнесмени посещават търговски изложения в САЩ.

По време на изложението „Открий Америка“ генералният консул на САЩ Дебора Кембъл разяснява визовия процес и дава съвети за интервюто за виза.

#България #студенти #Виза #посланик #САЩ #Марси Рийс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »