Плевенлиев: България ще запази фискалната си дисциплина

Плевенлиев: България ще запази фискалната си дисциплина
Президентът Плевенлиев смята, че България трябва да запази фискалната си дисциплина , Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България ще запази фискална дисциплина през идните две години, след като протестите в страната свалиха правителството и поставиха под въпрос икономическата политика на страната, заяви президентът.

„През следващите една-две години в България няма да има никакво отклонение от фискалната дисциплина, нито ще се направи опит за застрашаване на постигнатия много нисък дефицит", каза Плевенлиев пред журналисти на посещението си в Брюксел.

Той допълни, че „от друга страна ще видим преминаване към по-продуктивни политики в подкрепа на заетостта и социалните грижи".

Плевенлиев заяви, че е трябвало да има промени в политиката на правителството на Борисов през последните две години, за да се справи с нарастващите социални проблеми, предава БГНЕС.

Очаква се президентът да избере служебно правителство следващата седмица преди предсрочните избори през май.

Плевенлиев се надява предстоящите избори да сложат край на безизходицата в страната, след като трите основни отказаха да работят заедно след оставката на правителството.

„Няма нищо специално. Имаше подобни кризи в миналото. Имаше служебни правителства в миналото. Ние знаем как да се справим", заяви президентът.

#Росен Плевенлиев #фискална дисциплина #България #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"