Емирът на Катар купи 6 гръцки острова

Емирът на Катар купи 6 гръцки острова
Шейхът имал намерение да пазарува на едро и да купи всичките 18 острова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Емирът на Катар шейх Хамид бин Халифа ал Тани вече е собственик на шест гръцки острова в Йонийско море срещу 8,5 милиона евро, съобщи в. „Гардиън“, цитиран от БГНЕС.

Оформянето на сделката отнело година и половина. Островите, част от Цикладите, хванали окото на монарха, когато паркирал суперяхтата си преди 4 години в тюркоазените води на о. Итака.

„Дори когато купуваш остров, дори когато си емирът на Катар, в Гърция пак са необходими 18 месеца, за да бъде отхвърлена бюрократичната работа“, с черно чувство за хумор коментира протакането Йоаник Касианос, кметът на о. Итака, под чиято административна власт се намира новата собственост на шейха.

Шейхът имал намерение да пазарува на едро и да купи всичките 18 острова.

Денис Гривас, в собственост на чието семейство островите се намират от век и половина, изразил радостта си от сключената сделка, защото те се опитвали да ги продадат безуспешно от 40 години. Първоначално перлата в короната - о. Оксия, бил предложен за продан срещу 7 млн. евро, но цената му паднала с близо два милиона.

Островите са идеално място за развиване на туризъм и бизнес инвестиции, но според различни източници емирът на Катар нямал намерение да развива там туризъм.

Емирът смята да построи дворци за 24-те си деца и своите три жени, така че те да могат да си почиват на спокойствие и далече от хорските очи.

#остров #Йонийско море #Гърция #гръцки острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »