Цветанов: Не знам кой ще е вътрешен министър в служебния кабинет

Цветанов: Не знам кой ще е вътрешен министър в служебния кабинет
Спрягат се 10-15 имена за министър на вътрешните работи, обяви Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз дори не знам кой ще бъде бъдещият вътрешен министър в служебния кабинет“, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов пред Би Ти Ви.

„Определени икономически кръгове лансират определени кандидати. Има хора, които се обаждат и дискутират. Спрягат се 10-15 имена за министър на вътрешните работи“, добави Цветанов, цитиран от „Фокус“.

„За мен е важно на 12 май българските граждани да гласуват за по-добра България. Правителството ще преосмисли всичко, което е допуснало като грешки. Фокусът на едно бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде социалната политика“, заяви вицепремиерът в оставка.

„Това, което премиерът взе като решение, е само и единствено да ограничи възможността някой да пролее кръв в протестите. Не е ли по-добре да отидем на предсрочни парламентарни избори и да отпадне като твърдение на опозицията, че изборите ще бъдат опорочени“, попита Цветанов.

Той добави, че здравословното състояние на премиера Бойко Борисов е добро. „Във всички моменти, които се развиват в страната, няма човек, който да участва в управлението и да не изживява всичко това“, посочи той.

На въпрос, свързан с отношенията с президента Росен Плевнелиев, Цветанов каза: „Имаме институционално уважение един към друг и е дадена пълна свобода на президента в този момент“.

#Цветан Цветанов #Росен Плевнелиев #Президент на България #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »