Гледат жалбата на несебърския кмет срещу отстраняването му заради „Дюнигейт“

Гледат жалбата на несебърския кмет срещу отстраняването му заради „Дюнигейт“
Мярката бе наложена от окръжните магистрати на Бургас заради разследването по скандала „Дюнигейт“, в който несебърският кмет Николай Димитров е обвинен за престъпление по служба. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд ще гледа в сряда жалбата на несебърския кмет Николай Димитров срещу отстраняването му от длъжност.

Мярката бе наложена от окръжните магистрати на Бургас заради разследването по скандала „Дюнигейт“, в който Димитров е обвинен за престъпление по служба, съобщи БНР.

Под отговорност е подведен и главният архитект Валентин Димов, който също е отстранен от длъжност с решение на Окръжния съд в Бургас.

Мотивът за решението бе, че двамата ще попречат на разследването и могат да въздействат върху показанията на общинските служители, които предстои да бъдат разпитани.

Димитров и Димов са обвинени, че са издали разрешително на несебърската фирма „Сле груп“ да строи върху 29 декара площ със защитени дюни край Несебър.

На 22 февруари съдът ги отстрани от работа, но те остават на служебните си места, докато не мине делото и на втора инстанция.

#Николай Димитров #Валентин Димов #Несебър #Бургас #"Дюнигейт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"