Похитителите още не са поискали откуп за Лара

Похитителите още не са поискали откуп за Лара
Джипът, с който беше отвлечена дъщерята на Евелин Банев - Брендо, още се издирва. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Похитителите на дъщерята на Евелин Банев - Брендо не са поставяли искания за отпкуп, съобщи „24 часа", позовавайки се на полицейски източници, запознати с разследването.

След инцидента майката на детето Моника Добринова покани униформените в дома й, което породи спекулации, че хората, извършили отвличането, са се свързали с нея. Това обаче не бе потвърдено от полицията.

Джипът БМВ "Х5", с който бе отвлечена Лара, още се издирва. Оглеждат се кварталите в полите на Витоша, както и около Околовръстното шосе.

Криминалисти предположиха още сутринта, че похитителите най-вероятно ще опожарят колата, която е с подменени номера.

12-годишната Лара бе отвлечена в 7.30 ч. тази сутрин, когато шофьор е отивал да я вземе от дома й на бул. „Пушкин“ в Бояна.

Почеркът при похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо е малко по-различен от другите отвличания. Преди 2-3 години се използваше по-малко насилие, докато сега похитителите са били въоръжени, обяви пред БНР бившият началник на сектор "Наркотици" в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Калин Михов.

„Явно, че те са очаквали, че може да възникне такова нещо и това е най-неприятното в случая, че вероятността да се получат жертви е била предвиждана от похитителите, и то в присъствието на малко дете", посочи експертът.

Той заяви, че е възможна и версията чрез отвличането на дъщеря му Лара да се цели Брендо да бъде предупреден да не говори.

„Лошото е, че различните престъпни групировки по света са с различен манталитет. Предполагам, че ако е чисто българска групировката, няма да има опасност за живота на детето", каза още Михов.

#Евелин Банев - Брендо #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници