Англия: Магазини срещу онлайн пазаруване

Англия: Магазини срещу онлайн пазаруване
Британски купувачи по улица "Оксфорд" в Лондон. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Големите магазини във Великобритания започнаха активна кампания за привличане на купувачите за последни покупки преди празниците, опитвайки се да се справят с нарастващата тенденция да се пазарува по интернет.

Значителна част от годишния оборот на магазините идва от продажбите през декември.

През 2011 г. обаче пазаруването онлайн е придобило все по-голяма популярност, сочат търговски данни, заради което големите магазините преживяват допълнителни трудности в кризата, предаде Би Би Си.

Някои британци все пак предпочитат да пазаруват от магазини. За други няма значение дали стоката е купена през интернет или в търговски център.

„Една седмица, когато не бях на работа, успях да отида до търговските центрове, но когато съм на работа, е по-лесно през нощта да сърфирам в интернет”, разказва жителка на Великобритания.

Търговският експерт Стив Пери смята, че потребителите са станали много по-разумни, благодарение на търговията в интернет и търсят най-изгодните цени.

„Мисля, че има промяна в отношението на потребителите. Всеки потребител търси сделка. Те са схватливи, знаят как да пазаруват в интернет. Отиват до търговските центрове, разглеждат стоките, а след това влизат в интернет и търсят по-евтин продукт”, коментира Пери.

Големите търговски вериги обаче продължават да разчитат на последните дни през годината, за да осъществят важни за тях продажби.

След празниците пък започват разпродажбите, обяснява говорителят на компанията "ЕйчЕмВи" Дженаро Касталдо.

„Около 40-45 процента от всичките ни продажби се осъществяват през последните няколко седмици преди Коледа. Тази година има допълнителна събота, така че това също ще бъде важно за търговците, защото е още един ден за пазаруване. А след това веднага започват разпродажбите”, уточни Касталдо.

#интернет #онлайн #магазини #Великобритания #празници #пазаруване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »