ДСБ: Не прави чест на президента да изопачава фактите

ДСБ: Не прави чест на президента да изопачава фактите
Думите на президента Росен Плевнелиев: „Г-н Костов поиска властта“ не отговарят на истината, посочиха от ДСБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Думите на президента Росен Плевнелиев: „Г-н Костов поиска властта“ не отговарят на истината и не прави чест на президента да изопачава фактите, обявиха от ДСБ и „Единство“ в изявление до медиите.

„Президентът беше призован да направи последно усилие да привлече подкрепата на ГЕРБ за програмно правителство с посочени от него експерти. Вместо това допусна да се провали заедно с провала на ГЕРБ и наложи решение против волята на протестиращата българска общественост“, се казва още в съобщението на ДСБ, цитирано от БГНЕС.

Президентът Росен Плевнелиев заяви по-рано днес: „След всички консултации, накрая г-н Костов поиска властта, веднага след това г-н Сидеров декларира, че ще излезе на въоръжена борба“.

Държавният глава обяви това, след като ДПС върна проучвателния мандат за съставяне на правителство.

„Не ни трябва това в момент на нестабилност на България. За 4-ти път вчера проведох разговори с г-н Костов и с лидерите на големите парламентарни групи, които отхвърлиха предложението на г-н Костов“, посочи Плевнелиев.

„Ще обявя имената на министър-председателя и министрите по Конституция и по закон. Изпратил съм на Народното събрание и на кабинета в оставка исканията на протестиращите, които ни заливат отвсякъде. Всички искания са публични“, обяви още президентът.

Той подчерта, че обществените съвети към премиера и това служебно правителство ще дадат механизма, с който гражданското общество да участва при вземането на решенията на служебното правителство.

„Апелирам за разум и конструктивен подход“, заяви още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"