Лютви Местан: Бойко Борисов наруши закона за класифицирана информация

Лютви Местан: Бойко Борисов наруши закона за класифицирана информация
„На мен ми е отказан достъп до материалите, защото информацията е с класификация „строго секретно“. От това следва, че и г-н Борисов е нямал достъп до тази информация“, обяви лидерът на ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов е нарушил Закона за защита на класифицираната информация, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод обвинението на премиера в оставка, че Ахмед Доган му е готвел покушение преди години.

„Аз съм убеден, че г-н Бойко Борисов е знаел, че няма да ми се даде достъп до тези материали. Защо го направи - искал е да се даде достоверност на една откровена лъжа“, посочи лидерът на ДПС, цитиран от „Фокус“.

„Още днес ще изпратя отговора на ген. Драгомир Димитров, директор на Националната разузнавателна служба, на главния прокурор. Това писмо представлява доказателство, че г-н Борисов е нарушил закона за класифицираната информация“, подчерта Местан.

„На мен ми е отказан достъп до материалите, защото информацията е с класификация „строго секретно“. От това следва, че и г-н Борисов е нямал достъп до тази информация“, поясни лидерът на ДПС.

„Но той може да се окаже и невинен, и да не е нарушил никакъв закон за класифицирана информация, защото може и да няма такава информация за атентат срещу г-н Борисов с поръчител г-н Доган“, каза Лютви Местан.

„ДПС ще даде своя принос за провеждане на изборите в нормална среда“, обяви още Местан, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.

„Виждаме своята роля в изборния процес и ще имаме няколко безспорни ориентира за своите политически позиции и поведение“, каза Местан.

По думите му ориентирите са три - НАТО, Европейски съюз и съхранен стабилен валутен борд до влизането на страната в Еврозоната.

„След протестите България несъмнено не е същата, тя вече е променена. Въпросът е резултатът от тази промяна да е повече демокрация, укрепнали институции на демокрацията, а не нихилиране и отрицание на демократичната система“, коментира Местан.

„С отказа да направим опит да се състави правителство се поставя конституционна точка, която прекъсва мандата на правителството на Бойко Борисов и на изчерпалото ресурсите си 41-во Народно събрание“, посочи лидерът на ДПС.

„От този миг президентът е най-овластеният човек в държавата. Отправяме към вас искрени пожелания да успеете в тези наистина трудни няколко месеца, през които всички погледи ще бъдат насочени към вас. Изразяваме силното си очакване с акта на назначаването на служебния кабинет да започне нормализирането на политическия процес в страната“, обърна се към президента Местан.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #служебно правителство #Лютви Местан #Бойко Борисов #министър-председател на България #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »