Плевнелиев: Служебно правителство ще има най-рано на 13 март

Плевнелиев: Служебно правителство ще има най-рано на 13 март
Лютви Местан върна мандата на президента Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-рано на 13 март ще има служебно правителство и ще бъде разпуснат парламентът, обяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с ДПС, на която движението върна проучвателния мандат за съставяне на правителство, съобщи „Дневник“.

„В четири рунда президентът положи усилия да се намери формула за продължаване на работата на правителството и на 41-вото Народно събрание. Това очевидно е невъзможно и това беше посочено много ясно от политическите партии“, каза още Плевнелиев, цитиран от „Фокус“.

„42-рото Народно събрание трябва да адресира големите теми, които не могат да бъдат решени от днес за утре, такава тема е антимонополното законодателство“, посочи държавният глава.

По думите му служебното правителство ще играе много важна роля, за да зададе правилните решения.

„Когато няма политическо доверие, е по-добре законите да се правят от ново Народно събрание“, подчерта Плевнелиев.

„Идеята, че едно Народно събрание с изчерпан кредит на доверие може да роди правителство, което да се ползва с кредит на доверие, е изчерпана“, каза от своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан след срещата с президента.

По време на срещата представители на „Атака“ скандираха под прозорците на президентството и издигнаха плакати с надписи „Плевнелиев - турски президент“, „ДПС е антиконституционна партия“ и „Плевнелиев, не предавай народа!“, съобщи „Дневник“.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Лютви Местан #служебен кабинет #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"