Доган: Борисов ме сатанизира твърде често

Доган: Борисов ме сатанизира твърде често
Ахмед Доган даде своя вот за втория тур на изборите за президент пред карта на Руско-турската осбодителна война в столично училище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви, че „нормалният цикъл на държавата“ ще започне „с края на Бойко Борисов“.

На балотажа за президент между подкрепяния от него кандидат на БСП Ивайло Калфин и кандидата на Борисов и ГЕРБ Росен Плевнелиев, Доган гласува в 36-о СОУ „Максим Горки“ в Красно село в София.

„Ние сме страна – член на ЕС, и нормалната демокрация е критерий за демократичност, а не такива изкривявания, крайности, полицейщини, говорене от първо лице“, поясни Доган, цитиран от БГНЕС.

„За Бойко Борисов имам чувството, че доста често ме сънува, и то в сатанински образи. Убеден съм, че ще дойде време, а това време вече наближава, много специално и отговорно ще говорим за личността на премиера. ДПС в никакъв случай не би участвала в каквато и да е комбинация, където ГЕРБ е субект на отговорност“, продължи Доган, отхвърляйки периодичните предположения в пресата, че двамата с премиера може да са сключили задкулисна сделка.

Според Доган демокрацията няма цена и „не може да се иска нещо за нещо“.

„Гласувах за демократична България, за необратимостта на демократичния процес в страната, за по-сигурно бъдеще и да ни управляват компетентни личности. Имаме нужда за промяна на това демократично време – в друг ритъм с нова визия за страната в европейски контекст, с нова отговорност и най-вече хора, които стават за президент и политици“, е мнението на Ахмед Доган.

По отношение размяната на реплики от петък между Борисов и лидера на БСП Сергей Станишев за „целувката“, т.е. подкрепата от страна на лидера на ДПС Ахмед Доган за БСП и Калфин, Доган обясни в неделя:

„ДПС нищо не иска и не е искало, символично казах преди време, че партията ни иска символична целувка за подкрепата, която оказваме на изборите“.

#Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #ГЕРБ #БСП #президентски избори #избори 2011 #избори #Сергей Станишев #Ахмед Доган #ДПС #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »