Кой е Евелин Банев-Брендо?

Кой е Евелин Банев-Брендо?
Прокуратурата настояваше Брендо да получи 12 години затвор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евелин Банев-Брендо бе осъден през февруари от Софийски градски съд на 7 години и 6 месеца затвор за пране на пари. Той получи още 30 000 лева глоба и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност.

Съдът определи още сумата над 21 милиона лева, която е била обект на незаконни финансови операции от страна на Брендо и неговата група, да бъде върната от подсъдимия в ползва на държавата. Прокуратурата настояваше Брендо да получи 12 години затвор.

Обвиненията срещу него бяха за пране на пари и участие в организирана престъпна група. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.

Съдът постанови условни присъди и на останалите обвинени по делото - Моника Добринова, Десислава Дишлиева и Симо Карайчев, които също бяха обвинени за участие в организирана престъпна група и пране на пари на територията на страната и извън нея.

Брендо беше изпратен на властите в Италия в изпълнение на Европейска заповед за арест за срок от една година по друго дело за трафик на кокаин, като италианските власти са задължени да го връщат обратно в България за съдебните заседания.

Провъзгласеният за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо се оказа един от най-желаните арестанти в Европа. В Софийски градски съд стана ясно, че Румъния и Италия спорят къде по-напред да бъде пратен и съден за наркотрафик.

Румънските власти искат България да им го предаде по подозрение, че е създал престъпна банда за трафик на кокаин. Дрогата била пренасяна от Южна Америка през румънското пристанище Констанца за Испания, Италия и Гърция.

Разследващите в Румъния смятат, че през 2011 г. Брендо и негов съучастник са организирали в северната ни съседка доставка на един тон кокаин. 50 кг от дрогата били откарани в Букурещ.

#Евелин Банев - Брендо #България #Румъния #Италия #Букурещ #съд #кокаин #наркотици #Моника Добринова #Десислава Дишлиева #Симо Карайчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници