Ищар ще пее във Велико Търново

Ищар ще пее във Велико Търново
Концертът ще се проведе на 12 април от 19.00 часа в ДКС „Васил Левски”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световно известната певица Ищар ще изнесе концерт във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 12.00 часа във вторник, на ВИП площадката на аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” певицата ще даде официална пресконференция, в която ще обяви своя концерт във Велико Търново.

Концертът ще се проведе на 12 април от 19.00 часа в ДКС „Васил Левски”.

Ищар, с рождено име Естер Зак, е родена на 10 ноември 1968 г. Тя е родена и израсла в град Хаифа в Израел. Още от малка обича до довежда нещата до край. “Когато бях на две годинки, на рожденния ми ден ми казаха да не пипам огъня. Пипнах го и ототгава имам белег на ръката, който и до ден днешен си стои.”

Майка й, египтянка, е дъщеря на известната народна певица Нора. Баща й също е музикант. Със сестра си израстват в арабска езикова среда у дома, а в училище учат иврит. Ищар започва да пее още на 15-годишна възраст. Баба й е тази, която й дава името Ищар – името на богинята на плодородието в религиите на древна Азия.

Ищар пристига в Париж в началото на 90-те – сама и неизвестна. Въпреки че е възхитена от песните на Патрисиа Каас и Жан-Жак Голдман, първите и изпълнения на френска земя са на английски стандарти.

Не след дълго талантливата певица се сдобива с договор и е включена като вокалистка на етно формацията Алабина. През 1996 групата записва едноименния хит и тръгва на световно турне.

След края му Ищар решава, че е време да се отдаде на самостоятелна кариера и започва работа по първия си албум. Днес Ищар е сред най-известните етно певици в света.

#Ищар #концерт #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"