САЩ следи Дядо Коледа

САЩ следи Дядо Коледа
Според американското разузнаване белобрадият старец е летял за пръв път с шейната си през 343 г. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Обединеното командване на военно-космическата отбрана на САЩ (НОРАД) от днес следи придвижването на Дядо Коледа по планетата.

По данни на командването белобрадият старец тръгна на път от Северния полюс точно в 12.00 на обяд и започна да обикаля света, за да раздаде подаръци на децата и да поздрави с настъпването на Рождество Христово.

Дядо Коледа проверява списъците с подаръците и отмята имената на децата, които са били добри и послушни, се посочва на сайта на командването.

Всеки, който иска да узнае през следващите часове придвижването на Дядо Коледа и да се приготви за посещението му, може да го стори на специалния сайт на НОРАД, а също да позвъни на специалния телефон +1-877-466-6723.

Точното местонахождение на Дядо Коледа на планетата ще се коригира всеки пет минути.

По данни на сайта „НОРАД следи Коледа” Дядо Коледа е избрал за своето пътешествие традиционната шейна, конструирана от компанията K. Kringle & Elves, Inc. Както винаги в нея са впрегнати девет специално обучени елена, като блестящият червен нос на водача Рудолф служи като ориентир за радарите на НОРАД”.

За особено любознателните военно-космическото ведомство съобщава, че дължината на шейната е 75 бонбонени пръчици, а ширината – 40 шоколадени блокчета.

Според изчисленията на специалистите от НОРАД шейната се движи със скорост 1 мигване на окото.

Самият Дядо Коледа тежи 117 кг, макар да пазеше строга диета и да тежеше по-рано 100 кг.

Изглежда той е достигнал до извода, че теглото му не влияе на аеродинамичните свойства на впряга.

Според разузнавателната информация на НОРАД Дядо Коледа е летял за пръв път с шейната през 343 г.

Проектът „НОРАД следи Коледа" стартира през 1955 г., когато един от големите универсални магазини в щата Колорадо публикува реклама, призоваваща децата да звънят на Дядо Коледа.

Но телефонният номер, посочен в обявата, имало грешка и вместо на добрия старец, телефонните обаждания пристигали на горещата линия на континенталното командване на ПВО /предшественика на НОРАД/.

Тогавашният ръководител на командванията на операции полковник Гари Шоуп се разпоредил да се проверят радарите за признаци на движение на Дядо Коледа от Северния полюс на юг.

Създателите на сайта твърдят, че обект с подобна траектория на движение наистина е бил открит и на децата започнали да съобщават новини за придвижването на Дядо Коледа.

#Дядо Коледа #НОРАД #САЩ #Северния полюс #елени #шейна #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"