Мъжът, който се самозапали в Раднево, е в критично състояние

Мъжът, който се самозапали в Раднево, е в критично състояние
В изключителна бедност живее семейството на Венцислав Василев, който вчера се запали в сградата на Община Раднево. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

В изключително критично състояние е 53-годишният мъж, който миналата седмица се самозапали в Община Раднево, съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, където мъжът е настанен от 26 февруари до момента.

Венцислав Василев се самозапали, защото семейството му изпаднало в крайна бедност.

В понеделник пациентът е трябвало да бъде опериран, но още при първите интервенции е изпаднал в клинична смърт. Това е наложило незабавна реанимация и сърдечната му дейност е била възстановена. Той се намира в Интензивния сектор на клиниката, където състоянието му е под непрекъснат лекарски контрол, предаде Информационна агенция „Фокус“.

На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката.

Към операциите трябваше да се пристъпи още на 27 февруари, но те бяха отложени заради усложнение в белите дробове. Екипът от хирурзи тогава направи единствено бронхоскопия, а впоследствие и лаваш – процедура за механично почистване на дихателните пътища от саждите и останалите частици, попаднали там вследствие на самозапалването.

Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.

#Раднево #самозапалване #Пловдив #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"